Lyhyesti seikkailusta


Mikä on Expedition Arcada?

Ammattikorkeakoulu Arcadan opiskelijat ja asiantuntijat, seikkailija Patrick ”Pata” Degerman, pyörätuoliurheilija Aron Andersson ja projektin yhteistyökumppanit yhdistävät voimansa Expedition Arcada -hankkeessa. Tavoitteena on, että Arcadan opiskelijoiden ja asiantuntijoiden osaamisen avulla Pata ja Aron valloittavat 300 metriä korkean pystysuoran vuorenseinämän La Gravessa, Ranskassa, toukokuussa 2015. Projektin idea syntyi kun Pata Degerman syksyllä 2014 vieraili Arcadassa ja tutustui Arcadan monialaiseen osaamiseen. Yhdessä Arcadan edustajien kanssa syntyi idea jostain ainutkertaisesta – lopputulos on Expedition Arcada, joka on Suomen suurin retkikunta. Projekti yhdistää yrittäjähenkisyyttä, asiantuntijuutta, osaamista ja ajatus siitä, että kaikki on mahdollista.

Seikkailun valmistelut suoritetaan suurimmaksi osaksi Arcadassa keväällä 2015. Ammattikorkeakoulun liiketalouden, kulttuurin, median, tekniikan, liikunnan-ohjauksen sekä sosiaali- ja terveydenalan opiskelijat vastaavat kiipeilyseikkailun kokonaissuunnittelusta. Jokainen projektiin osallistuva edistää päämäärän saavuttamista omalla panoksellaan ruuanlaitosta ja harjoitusohjelmista ensiapuun ja viestintään. Expedition Arcada on liitetty opintojen ja kehityshankkeiden keskeiseksi osaksi, jossa osallistujat pääsevät käyttämään taitojaan ja saavat tilaisuuden tutustua muiden alojen osaamiseen ja asiantuntijuuteen.

Expedition Arcada lisää ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja asian¬tuntijoiden valmiuksia yhdessä yrittämiseen ja monialaisuuteen. Seik¬kailun onnistuminen edellyttää tiivistä yhteistyötä, joka synnyttää monia uusia innovaatiota, suunnitelmia ja menetelmiä sekä johtaa uudenlaiseen yhteistoimintataitoon ja osaamiseen.

Jyrkänteelle nousu tapahtuu 7.-15. toukokuuta 2015. Aron ja Pata kiipeävät yhdessä 300 m korkean vuorenseinämän Via Ferrata-reittiä pitkin.


EXPEDITION ARCADA MEDIASSA

Expedition Arcada -hanke on herättänyt paljon huomiota julkisuudessa mm. lehdissä ja verkkojulkaisuissa.

 hbl.fi, vastranyland.fi 14.05.2015 - "Alla har vuxit som människor" (in Swedish)

 hbl.fi, vastranyland.fi 11.05.2015 - "Aron utmanar beget" (in Swedish)

 hbl.fi 11.05.2015 - "Video: Expedition Arcada nådde toppen!"(in Swedish)

 vastranyland.fi 10.05.2015 - "Video: Glad Morsdag önskar Expedition Arcada!"(in Swedish)

 hbl.fi, vastranyland.fi 9.05.15 - "Expedition Arcada: "Det var häftigt och härligt" (in Swedish)

 hbl.fi 8.5.15 - "Expedition Arcada - äventyret har börjat" (in Swedish)

 mtv.fi 29.4.2015 – ”Video: Miltä tuntuu viettää telttayö roikkuen kauppakeskuksen seinällä?” (in Finnish)

 mailife.fi 29.4.2015 – ”Maailma seikkailijan silmin – Pata Degermanin kanssa Forumin seinällä” (in Finnish)

 hbl.fi 28.4.2015 – ”Video: Tälta på Forums glasvägg” (in Swedish)

 Svenska Yle 8.4.2015 – ”Äventyrsprofessorn Pata Degerman leder Expedition Arcada spikrakt uppåt” (in Swedish)

 Svenska Yle 30.3.2015 – ”Aron Anderson: Många ger upp för lätt” (in Swedish)

 hbl.fi 26.3.2015 – ”Expedition Arcada räds inte studier på hög höjd” (in Swedish)

Osallistujat

crew

Seikkailijamme

Patrick ’’Pata’’ Degerman on Suomen ainoa ammattimainen seikkailija. Hän on kiipeillyt, hiihtänyt ja melonut maailman kaikilla mantereilla sekä nimennyt kolme vuorta retkikunnillaan. Pata ja pyörätuoliurheilija Aron Anderson valloittavat 300 metriä korkean pystysuoran vuorenseinämän osoittaakseen, että menestyminen on ainoastaan kiinni oikeasta asenteesta.

Retkikunnan osallistuvat opiskelijat

Expedition Arcada -retkikuntaan osallistuu 45 ammattikorkeakoulu Arcadan opiskelijaa. Osanottajat valittiin huolella suuresta hakijajoukosta. Valitut opiskelijat edustavat 15 eri bachelor-tason koulutusohjelmaa ja ryhmään kuuluu osanottajia fysioterapeuteista ja energia- ja ympäristöinsinööreistä ensihoitajiin ja liiketalouden opiskelijoihin sekä toimintaterapeutteihin. Nämä opiskelijat toteuttavat yhdessä jotain ainutlaatuista. Kaikilla on oman ammattitaidon lisäksi henkilökohtaista tietotaitoa, mikä mahdollistaa Suomen suurimman retkikunnan menestyksen. Tässä yhteistyöhankkeessa kaikilla osanottajilla on tärkeä rooli.

image

La Grave

Jännittävän ja haastavan maaston omaava La Grave voitaisiin kutsua extreme- ja off-pistehiihdon Mekaksi. Täällä, tai pikemminkin Villar- de Arenen pienessä kylässä, Expedition Arcada rakentaa leirinsä 7-15.5.2015. La Grave on pieni kunta Hautes-Alpesissa, Kaakkois-Ranskassa, 77 km Grenoblesta itään. Tällä pienellä hiihtokeskuksella on noin 500 asukasta ja on tunnettu erinomaisista off-pistehiihtomahdollisuuksista. Kaikista vallitsevin vuori La Gravella on La Meije, joka yltää 3982 metriin.

Sanakirja

 Kerrattu kahdeksikko

Kerrattu kahdeksikko on solmu joka turvaa kiipeilijän valjaissa.

 Portaledge

Portaledge on vuorenseinämään kiinnitettävä teltta, jossa yöpyä.

 Via Ferrata

Via Ferratat saivat alkunsa ensimmäisen maailman sodan aikaan Italiassa. Vaikeakulkuisessa maastossa päädyttiin rakentamaan omia reittejä, niin kutsuttuja Via Ferrattoja. Sodan jälkeen reiteistä kasvoi uusi vapaa-ajan harrastus ja tänä päivänä reittejä löytyy mm. Alpeilla. Via Ferrata on vaellus- tai kiipeilyreitti, jolla on kulkua helpottamassa esimerkiksi metallisia askelmia tai kiinteitä tikapuita. Kiipeilijä varmistaa itsensä varmistuslaitteella kiinteisiin vaijereihin.

image

Arcada

Arcada on monialainen ammattikorkeakoulu, jonka kampus sijaitsee Arabianrannassa, Helsingissä. Tarjoamme käytännönläheistä ja korkealaatuista korkeakoulutason koulutusta sekä bachelor- että mastertasolla ruotsiksi ja englanniksi ja järjestämme myös liiketalouden, matkailun, media-alan, tekniikan, liikunnan sekä sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutusta.

Arcada kouluttaa tulevaisuuden asiantuntijoita työelämää varten. Haluamme nähdä opiskelijamme kasvavan ammattirooleissaan ja tarjota osaamista tulevaisuuden työmarkkinoille. Me ammattikorkeakoulu Arcadassa uskomme ja panostamme yhteistyöhön elinkeinoelämän, yhteiskunnan ja alumnien kanssa. Läheisessä yhteistyössä elinkeinoelämän ja julkisen sektorin kanssa tehtävä tuloksellinen yhteistyö takaa, että korkeakoulumme osaaminen hyödyttää myös ympäröivää maailmaa.

Sponsorit

Kiitos että tuette retkikuntaamme. Te mahdollistatte tämän kaiken. Tuellanne varmistatte retkikuntamme menestyksen, kiitos.



Expedition Arcadaa tukemassa on myös "A.F. Lindstedts & Svenska handelsinstitutets fond för handelsutbildning"